De actuele en realistische risico’s van een organisatie moeten bekend zijn. Dat is nodig omdat met dat inzicht de leiding en medewerkers de juiste maatregelen weten te treffen. Ook is inzicht in de risico’s de basis voor een verantwoorde investering in beveiliging en bedrijfscontinuïteit.
Een gedegen risicoanalyse kan dit inzicht opleveren. Daarom werken wij met een valide en gedocumenteerde de onderzoeksmethodiek. Deze is initieel door het Nationaal Adviescentrum Bescherming Vitale Infrastructuur (NAVI) ontwikkeld en door ons verbeterd. Deze erkende methode hebben wij al vaak toegepast. Vraag ons gerust om referenties.
De risicoanalyse bestaat uit de volgende onderdelen:
Belangen analyse: wat zijn de effecten bij ontvreemding, manipulatie of uitval van bedrijfsmiddelen en processen voor mensen, organisatie, ketenpartners en samenleving (ook wel Impact analyse genoemd)
Dreigingsanalyse: met welke opponenten moet de organisatie rekening houden en wat zijn realistische daden die grote impact (schade) kunnen veroorzaken
Kwetsbaarheidsanalyse: hoe effectief is de beveiliging en waar is de organisatie nog kwetsbaar voor deze dreigingen (scenarioanalyse)
Risicoweging: wat is de omvang en samenhang van de verschillende risico’s
Vanzelfsprekend kunnen niet alle risico’s worden uitgesloten. Een goede beheersing van risico’s houdt daarom ook het accepteren van de restrisico’s in.
Graag ondersteunen wij u bij het inventariseren en waarderen van de risico’s van uw organisatie.
Onze Integrale Risicoanalyse Methodiek vindt u hier: