Organisational Resilience

Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
nen7131

Organisational Resilience

De in 2010 geïntroduceerde NEN 7131 is een Amerikaanse richtlijn om de veerkracht van organisaties te verbeteren en te borgen. De organisatie wordt voorbereid om op onverwachte incidenten te reageren. 
Opzettelijk en onopzettelijk veroorzaakte gebeurtenissen kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de kritische functies van de organisatie. De guideline richt zich op een integrale aanpak van:

  • Security Management
  • Safety Management
  • Crisis Management
  • Emergency Management 
  • Bedrijfscontinuiteit (BCM)

De NEN 7131 is gebaseerd op de internationale norm ‘Management System on Organisational Resilience’ die ook in andere landen is geïntroduceerd en naar verwachting binnen enkele jaren tot ISO standaard zal worden verheven. In de Verenigde Staten stimuleert het Department of Homeland Security bedrijven en instellingen deze werkwijze in te voeren. 

Het Adviescentrum BVI werkt al jaren met deze norm. Wij helpen u graag de toegevoegde waarde van de werkwijze uit deze norm voor uw organisatie te ontdekken.

Marcel is het eerste aanspreekpunt voor vragen of informatie over de competenties en specialismen van Adviescentrum BVI. Neem gerust contact op, ik ben altijd bereikbaar op 064 010 5355.

Onze nieuwsbrief ligt voor U klaar!

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief