Explosion Protection

Twitter
LinkedIn
Facebook
Email
bomb

Explosion Protection

Bomaanslagen door vrijheidsstrijders, terroristen en ‘lone wolves’ zijn van alle tijden. Zelfgemaakte bommen – Improvised Explosive Devices (IED’s) variëren van bombrieven tot vrachtwagens vol explosieven. Kwetsbare mensenmassa’s – Soft Targets – en vitale infrastructuur zijn geliefde doelen van deze antagonisten.

Aan de bescherming – Protective Security – van personen en kritische infrastructuur tegen de effecten van bomaanslagen wordt mondiaal gewerkt door overheden, onderzoeksinstellingen en bedrijven. In het International Physical Security Forum (IPSF) worden resultaten van wetenschappelijk en toegepast onderzoek uitgewisseld. Ook wordt samengewerkt aan innovatieve oplossingen en beschermingsmaatregelen.

Ook uw organisatie kan met een bomdreiging worden geconfronteerd. Een telefonische bommelding of een bombrief is nooit uit te sluiten. Ook kan de bomdreiging gericht zijn op een doelwit in de buurt van uw locatie.

Het Adviescentrum BVI heeft ervaring met het analyseren van extreme dreigingen en het ontwerpen van beschermingsmaatregelen tegen bomaanslagen en staat in nauw contact met (internationale) kenniscentra, ingenieursbureaus en leveranciers van Protective Security technologie.

Waar een bomdreiging voorstelbaar is, kan het Adviescentrum BVI ondersteuning bieden bij het:

Analyseren van de dreiging naar ernst en waarschijnlijkheid
Ontwikkelen van procedures voor vroegtijdige onderkenning van IED’s en het in veiligheid brengen van personen
Selecteren van maatregelen om de effecten van een explosie te beperken
Ontwerpen van barrières om het explosief (bijvoorbeeld in voertuig) buiten uw gebouwen en op afstand te houden

Marcel is het eerste aanspreekpunt voor vragen of informatie over de competenties en specialismen van Adviescentrum BVI. Neem gerust contact op, ik ben altijd bereikbaar op 064 010 5355.

Onze nieuwsbrief ligt voor U klaar!

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief