Aviation - Airport en Air Cargo Security

Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen zijn geliefde doelwitten voor terroristen. De kwetsbaarheid van luchthavens, vliegtuigen en passagiers, de psychologische impact, de economische gevolgen en de aandacht van de internationale media bij een incident dragen daaraan bij. Daarnaast zijn internationale luchthavens knooppunten van mensensmokkel, drugskoeriers, illegale grenspassage en andere vormen van criminaliteit.

De uitgebreide wet- en regelgeving, grote passagiers- en goederenstromen en vele bedrijven en bevoegde autoriteiten op een luchthaven, maken een effectieve en efficiënte security vaak complex en ook kostbaar. Het security concept van een luchthaven en de verdere detaillering naar procedures en maatregelen moet passen in de personen- en goederenlogistiek, en positief bijdragen aan de beleving en de hospitality van de reizigers.

Het Adviescentrum BVI ondersteunt luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, beveiligingsbedrijven, afhandelaren, expediteurs, cateringbedrijven, en post- en koerierdiensten bij het organiseren van hun beveiliging. Voldoen aan wettelijke bepalingen en verbetering van de kosteneffectiviteit en risicoreductie staan dan centraal. Waar mogelijk ondersteunt het Adviescentrum BVI partijen bij het ontwikkelen van beleid, het onderhandelen met beleidmakers en toezichthouders en bij het formuleren van haalbare alternatieven in de context van Europese en (inter)nationale regelgeving.
 
Wij zijn en werken daarbij samen met gecertificeerde experts, opleiders en organisaties.