Geplaatst op 27.3.2015 door

Security Paradigma Oud en Nieuw (3)

Het oude paradigma zegt dat Kwetsbaarheidsanalyses iedere twee tot vijf jaar moeten worden herhaald of herzien. Vooral de eerste analyse moet grondig gebeuren, daar kun je vervolgens lang op teren. De kwetsbaarheidsanalyse wordt gezien als een project met een duidelijk begin en een eind.

Het nieuwe paradigma zegt dat de Kwetsbaarheidsanalyse een dynamisch en voortdurend proces is. Het is nooit af en de organisatie is er dagelijks mee bezig. Kwetsbaarheden en onze appreciaties daarvan veranderen steeds sneller door nieuwe technologieën, wisselend personeel, andere tegenstanders, wijzigende prioriteiten en verbeterde inzichten. Dikke rapporten en langdurige analysetrajecten zijn daarom niet geschikt om kwetsbaarheden op te sporen en te prioriteren. 
Een dynamisch proces van onderzoeken, benoemen, waarderen en adresseren van kwetsbaarheden zou iedere Security Manager moeten nastreven. Daarmee worden verschuivende risico’s inzichtelijk en beheersbaar.

Graag ondersteunen en faciliteren wij u hierbij. Voor vragen en suggesties kunt u mij altijd bereiken: Marcel Spit, GSM 064 010 5355. 

Zelf reageren